Livar, smaak als beloning voor goede zorg

Sinds het ontstaan van het Livarvarken in 1999, heeft het varken altijd in het teken gestaan van een onderscheidende smaak en vleeskwaliteit. Dit in combinatie met een kleinschalige- en liefdevolle vorm van dierhouderij, onder toeziend oog van de monniken op Abdij Lilbosch, die rekening houdt met het natuurlijke gedrag en leefomgeving van het varken. 

Deze manier van varkenshouden uit zich in de hoogste mate van dierenwelzijn en het drie sterren beter leven keurmerk van de dierenbescherming.De combinatie van granen, kruising van bijzondere rassen en het scharrelen in een weelde van ruimte maakt Livarvlees tot een uniek product. Het vlees is rijper en gemarmerd. Daarbij heeft het vlees heeft bij bereiding nauwelijks gewichtsverlies. Livarvlees is ambachtelijk, eerlijk en lekker!

Livar Geselecteerd Specialist met Krul


Wij behoren tot een klein en streng geselecteerd gezelschap van vakmensen dat Livar Geselecteerd Specialist' is. En daar zijn we trots op! Livarvlees is niet overal verkrijgbaar. Om een breed assortiment van het bijzondere varkensvlees te mogen aanbieden dienen specialisten een uitgebreid programma te volgen waarna wij voldoende kennis hebben van het Livar varken, haar leefwijze en haar rijke historie. Bovendien moet de specialist alles weten van het op ambachtelijke wijze verwerken van het vlees tot kwalitatieve en mooie producten.
In 2024 hebben wij na een strenge certificering het predicaat ‘Met Krul’ mogen ontvangen. Livar Geselecteerd Specialisten die 100% Livar varkensvlees in het assortiment aanbieden hebben de mogelijkheid om zich te laten certificeren tot ‘Livar geselecteerd specialist Met Krul’. Dit unieke predicaat ontvangen de vakmensen wanneer ze door de strenge certificering door Kiwa VERIN, een onafhankelijke certificerende instantie, heen zijn gekomen. Het predicaat ‘Met Krul’ waarborgt de kwaliteit en herkomst van het varkensvlees dat de specialist aanbiedt. Dit resulteert in nóg meer zekerheid voor de consument én onderscheidend vermogen voor ons als specialist.
Vraag naar ons Livar assortiment en proef het verschil. Bezoek ook www.livar.nl voor meer informatie.'

Bekijk het assortiment

Weivlees, rundvlees uit de regio

Al meer dan 48 jaar hebben we vaste boeren en onze “eigen” runderen, lekker en kwalitatief en alleen duurzaam vlees. Bij ons in de winkel vind je rundvlees van Weivlees. 

Zoals het ’n vakman betaamt, staat bij ons de zorg voor de beste kwaliteit vlees hoog in ’t vaandel. Daarom houden we de inkoop van ons rundvlees graag in eigen hand. Dit vlees voldoet aan speciale eisen op het gebied van afkomst, voeding, gezondheid en welzijn.

Tante Door

100% Nederlandse kip met een volledig gesloten keten. 

Wij vinden het belangrijk dat je weet waar jouw stukje kip vandaan komt. Tante Door is een 100% Nederlandse kip omdat alle bedrijven in de keten uitsluitend in Nederland gevestigd zijn. Van moederdier tot aan de slager. Het is een volledig gesloten keten in eigen beheer en staat geheel op eigen benen. Juist hierdoor zijn wij in staat, om samen met alle schakels in de keten, snel verbeteringen door te voeren. 

Het Tante Door kipconcept heeft naast de algemene standaard certificeringen een totaal eigen controleprogramma wat onafhankelijk gecontroleerd én gecertificeerd wordt door Kiwa VERIN.