BEREIDINGSTIJD 0,5 UUR
Ingrediënten voor 4 personen
» 400 gram gesneden gerookte ribeye
» Handjevol rucola
» 1 eetlepel extra vierge olijfolie
» 2 citroenen
» Versgemalen peper en zout
» Parmezaanse kaas vlokken
BEREIDINGSWIJZE
Pers een citroen uit en snijd de andere in schijfjes.
Drapeer de plakjes gerookte ribeye op 4 borden en besprenkel met de olijfolie en het citroensap. Bestrooi naar smaak met versgemalen peper en zout. Garneer met de vlokken Parmezaanse kaas, blaadjes rucola en enkele schijfjes citroen.
VOORBEREIDING 12 UUR – BEREIDINGSTIJD 0,5 UUR
Ingrediënten voor 4 personen
» 800 gram bavette
» 2 teentje knoflook
» 40 gram grove mosterd
» 1 takje rozemarijn
» 2 takjes tijm
» 50 milliliter olijfolie
» Peper en zout
BEREIDINGSWIJZE
Mix de knoflook, mosterd, naaldjes van de rozemarijn en tijm met de olijfolie in de keukenmachine tot een marinade. Breng op smaak met peper en zout. Smeer de bavette in met de marinade en laat 12 uur in de koelkast intrekken. Haal de bavette minimaal een uur van tevoren uit de koelkast om het op kamertemperatuur te laten komen.
Grill het vlees in een licht ingevette grillpan op hoog vuur 1 minuten per kant en daarna 2 tot 3 minuten per kant op laag vuur.
Wikkel de bavette in aluminiumfolie en laat circa 8 minuten rusten.
Garneer met een takje tijm en serveer met rucolasalade en aardappelkroketjes.
BEREIDINGSTIJD 0,5 UUR
Ingrediënten voor 4 personen
» 300 gram zacht gebraden kalfsfricandeau van Uw Slager, in dunne plakken gesneden
» 1 blikje tonijn van 160 gram
» 2 ansjovisfilets in olijfolie, uit blik
» 50 gram mayonaise
» 1 theelepel witte balsamicoazijn
» Handvol verse bladpeterselie
» 1 eetlepel kappertjes, plus extra om te garneren
» 4 takjes peterselie
» Olijfolie extra vierge
BEREIDINGSWIJZE
Laat de tonijn en de ansjovisfilets uitlekken en meng in de keukenmachine met de
mayonaise, witte balsamicoazijn, peterselie en kappertjes tot een gladde massa. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Leg op elk bord een eetlepel tonijnsaus en smeer deze uit. Verdeel de plakjes vlees over de saus en verdeel de rest van de saus over het vlees. Garneer met de peterselie en de kappertjes.
BEREIDINGSTIJD 1 UUR
Ingrediënten voor 4 personen
» 4 eendenborstfilets
» 350 gram frambozen
» 2 sjalotjes
» 2 eetlepels boter (koud)
» 500 milliliter wildfond
» 100 millililiter rode port
» 4 eetlepels balsamicoazijn
» 2 takjes verse tijm
» Enkele peperkorrels
» Zout en peper
» 50 gram koude boter in plakjes
BEREIDINGSWIJZE
Neem de eendenborstfilets minimaal een halfuur vooraf uit de koelkast.
Verwarm 300 gram frambozen door en door in een pannetje en druk ze vervolgens door een fijne zeef tot een puree.
Snipper de sjalotjes en fruit ze zachtjes in de boter. Doe er de wildfond, port, balsamicoazijn, tijm, peperkorrels en frambozenpuree bij.
Breng de saus aan de kook en laat al roerend tot de helft inkoken en houd warm. Voeg de overgebleven frambozen toe aan de nog warme saus.Snijd in de vetlaag van de filets een ruitjespatroon en bestrooi ze met zout en peper.
Leg de eendenborstfilets met de vetlaag naar beneden in een matig hete koekenpan en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze krokant zijn.
Draai de filets om, bak op hoog vuur goudbruin en laat ze afgedekt 10 minuten rusten.
Klop met een garde de koude roomboter door de saus tot deze mooi gebonden en glanzend is.
Snijd de eendenborstfilets met een scherp mes schuin in plakjes en verdeel ze over verwarmde borden. Schenk er wat saus overheen.
Serveer de rest van de saus erbij. Lekker met rode kool en gebakken aardappelen.
BEREIDINGSTIJD 2 UUR
Ingrediënten voor 4 personen
» 1 hele kip
» 1 sinaasappel
» 150 gram gepelde walnoten
» 3 tenen knoflook
» 4 takjes dille
» 5 eetlepels olijfolie
» Peper en zout
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven op 180 graden.
Rasp de sinaasappel, pers deze uit en doe de helft van de rasp en het sap in een kom van de keukenmachine samen met de walnoten, 2 gepelde tenen knoflook, een scheutje olie en een flinke snuf peper en zout en maal dit tot een grof mengsel. Vul de holte van de kip met het notenmengsel en de takjes dille. Pel de overgebleven knoflookteen en doe deze in de kom van een keukenmachine en voeg het overgebleven sinaasappelsap toe samen met 5 eetlepels olie en een flinke snuf peper en zout en maal dit fijn.
Maak de huid van de kip los en verspreid 2/3 van het mengsel eronder. Wrijf met de rest van het mengsel de kip aan de buitenkant in.
Besprenkel de gehele kip licht met wat olie, peper en zout.
Bedek de kip met aluminiumfolie en bak 60 minuten in de voorverwarmde oven, haal het folie eraf en bak nog eens 10 minuten in de grillstand. Haal de kip uit de oven, leg hem op een mooie schaal en serveer in zijn geheel. Lekker met gebakken aardappeltjes en haricot verts.